Asbestikartoitus

PRS Pintarakenne Saneeraus Tmi suorittaa tarvittavat asbestikartoitukset ennen varsinaisen asbestipurkutöiden alkua. Olemme vuosien varrella kartoittaneet lukuisia kohteita aina omakotitaloista, taloyhtiöihin, kouluihin, terveyskeskuksiin ja kirkkoihin. Toimimme yhteistyössä muun muassa rakennusliikkeiden ja rakennuttajatoimistojen kanssa. Kokeneena asbestikartoitusten tekijänä olemme myös saavuttaneet kattavan yhteistyöverkon.

Milloin asbestikartoitus tulee teettää?

Uusi asbestilaki tuli voimaan vuoden 2016 alusta. Lain mukaan asbestikartoitus tulee teettää ennen vuotta 1994 rakennettuihin kiinteistöihin, joissa on aikomus tehdä purkutöitä.  Esimerkiksi kylpyhuoneisiin ja keittiöihin, linjasaneerauksien yhteydessä sekä julkisivu- ja parvekesaneerauksia suunnitellessa tämä on pakollista. Vaikka sovitaankin, että esimerkiksi kylpyhuoneen purku tehtäisiin suoraan asbestipurkuna, on siltikin tilattava asbestikartoitus, jossa selvitetään asbestin määrä ja sijainti. Nämä kaikki tulee siis dokumentoida turvallisuussuunnitelmaan. Myös asbestipurkutöiden jälkeen on tehtävä mittaukset ja lähetettävä ne laboratorioon. Tuuletus ja siivous eivät luotettavasti puhdista purkutilaa.

Kuka saa tehdä asbestikartoituksia?

Vastuu asbestikartoituksen tilaamisesta on remontin vetäjällä. Kartoituksia voi tehdä yritys, jolla on riittävä asiantuntemus asbestista ja rakenteista, mutta asbestipurkutöitä saa tehdä vain siihen valtuutettu urakoitsija - PRS Pintarakenne Saneeraus Tmi on pätevä tekemään molempia.

Miksi asbestia tulee varoa?

Asbestipöly on erittäin haitallista ja kavalaa, sitä ei voi havaita silmin eikä se siinä hetkessä ärsytä. Pahimmillaan asbestipöly näkyy vuosikymmenien päästä keuhkoissa, pahimmillaan keuhkosyöpänä.

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

PRS Pintarakenne Saneeraus Tmi suorittaa asbestikartoituksia Oulun ympäristökunnissa, muualla Pohjois-Pohjanmaata ja Kainuun maakunnassa. Teemme asbestikartoitusta muun muassa Oulun, Limingan, Muhoksen, Hailuodon, Iiin, Kempeleen, Limingan, Pudasjärven, Siikalatvan, Tyrnävän, Utajärven ja Vaalan alueella. Meiltä kaikki asbestikartoituksesta saneeraukseen - ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!